Zelfgemaakte mueslirepen

 
MueslirepenAls ik vroeg naar mijn werk moet, heb ik niet altijd zin om van tevoren (uitgebreid) te ontbijten. Een koffie en mueslireep on the go is dan de perfecte uitkomst. Waar ik eerst nog kant-en-klare mueslirepen kocht, heb ik nu helemaal de zelfgemaakte mueslirepen ontdekt. Je kan er precies in doen wat je lekker vindt. Hierbij een recept voor mueslirepen, maar maak er vooral je eigen versie van en varieer met de ingrediƫnten!

 

Ingrediƫnten
* 3 el honing (ik gebruikte een potje honing met walnoten, en schepte de walnoten meteen mee!)
* 2 el stroop
* 40 gram kokosolie, gesmolten
* 4 eiwitten, ongeveer 135 gr. samen
* 2 tl kaneel
* 325 gr. kant-en-klare granola (cruesli)
* 200 gr. gedroogd fruit en noten naar keuze (ik gebruikte cranberry’s, abrikozen, pruimen, krenten en hazelnoten)

Werkwijze
* Verwarm de oven voor op 175 graden.
* Vet een ovenschaal van 25 x 20 in en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.
* Meng in een ruime kom de honing, stroop, kokosolie, eiwitten en kaneel. Roer goed.
* Schep de granola en het gedroogde fruit erdoorheen en meng goed door elkaar.
* Schep het mengsel in de ovenschaal en druk goed goed aan!
* Bak de mueslirepen ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de goudbruin zijn.
* Laat ze goed afkoelen als ze uit de oven komen en snijd ze daarna in repen. Bewaar ze met een stukje bakpapier tussen de repen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Mueslirepen klaar

Geef een reactie