Tortillataart

Volgens mij houdt bijna iedereen wel van Mexicaans eten. Wraps, taco’s, tortilla’s, burrito’s, noem maar op. Zelf ben ik er ook dol op en ik vind het leuk om af en toe eens wat anders te maken dan normaal.
Deze tortillataart is daar een voorbeeld van. Je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten als bij één van de andere gerechten maar net op een andere manier. De kruiden die ik gebruik koop ik bij de toko, je kunt daar voor een prikkie bakjes kopen met allemaal verschillende kruiden, zoals bami- nasi- en deze Mexicaanse kruiden.
Uiteraard kun je zelf eindeloos varieren met dit recept, je kunt andere groenten gebruiken of in plaats van geraspte kaas, cheddar kaas.
Dit is een basisrecept, maak het lekker naar je eigen smaak!
De taart maak je in een springvorm. Het recept is voor 1 tortillataart en voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten:
* 300 gr. gehakt
* 400 gr. gemengde groente zoals ui, paprika, prei, mais (je kunt een kant en klaar pakket kopen bij de supermarkt)
* 400 gr. tomatenblokjes uit blik
* 3 el of 1 zakje Mexicaanse kruiden
* peper en zout
* 200 ml creme fraiche
* 1 zakje geraspte kaas
* 1 pak tortilla’s

Werkwijze:IMG_2886
* Verwarm de over voor op 200 graden.
* Rul de gehakt in een koekenpan en maak dit op smaak met peper en zout.
* Voeg de groenten toe en bak deze even mee.
* Maak het gehakt- groentemengsel af met de tomatenblokjes en de Mexicaanse kruiden en laat het 5 minuten op een laag vuurtje doorkoken.
* Bekleed de springvorm aan de onderkant met bakpapier of vet deze goed in.
* Nu kun je beginnen met het opbouwen van de taart. Begin onderop met een tortilla, daarop een laagje van het gehakt met de groente, daarop weer een tortilla enz. De kunt ongeveer 5 lagen maken op deze manier.
* Eindig met een tortilla. Deze smeer je in met een dikke laag crème fraiche en daarover strooi je de geraspte kaas. (dit kun je tussendoor, bij het opbouwen ook al een keer doen)
* Bak de taart nog ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven af.

 

Geef een reactie