Risotto met pompoen en gevuld brood

RisottoIk ben dol op risotto maar deze versie met geroosterde pompoen is toch wel één van mijn favorieten. Het gevulde brood, wat ik een beetje heb afgekeken van Jamie Oliver, is altijd een succes.
(Recept voor 4 personen.)

 

Pompoenrisotto met salie en pancetta

Ingrediënten
* 1 kleine flespompoen
* gemalen koriander
* chilivlokken
* 10 plakjes pancetta
* 400 gram risottorijst
* 1 grote ui
* 3 stengels bleekselderij
* 2 tenen knoflook
* glas witte wijn
* 1 liter groenten bouillon
* 50 gram boter
* handjevol salieblaadjes
* 50 gram Parmezaanse kaas
* peper en zout
* olijfolie

Werkwijze
* Boen de pompoen onder de kraan goed schoon, je hoeft deze niet te schillen. Hak de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snij de pompoen in kleine blokjes, leg deze in een braadslede en breng op smaak met olijfolie, koriander en chilivlokken. Zet de pompoen een halfuur in een voorverwarmde over (200 graden).
* Snij de ui, knoflook en bleekselderij fijn en bak deze in de olijfolie licht aan. Maak ondertussen de bouillon. Voeg de risottorijst toe aan het uienmengsel en bak deze mee totdat de korrels glanzen. Blus af met de witte wijn. Blijf in de risotto roeren totdat alle wijn is opgenomen en voeg dan elke keer een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de bouillon op is, dit zal ongeveer 25 minuten in beslag nemen.
* Haal na een halfuur de pompoen uit de oven en verdeel de plakjes pancetta over de pompoen. Zet nog 10 minuten terug in de oven.
* Smelt in een pannetje de boter en voeg de salieblaadjes toe. Zet het vuur laag zodat de boter niet bruin wordt en laat dit 5 minuten staan.
* Doe de pompoenblokjes bij de risotto zodra de bouillon op is. Voeg nu ook de salieboter en de Parmezaanse kaas toe en roer goed totdat de kaas gesmolten is. Serveer de risotto met wat Parmezaanse kaas en brokjes pancetta.

Gevuld broodDSC_0402

Ingrediënten
* 330 gram bloem
* 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
* 200 ml lauwwarm water
* mespunt zout
* mespunt suiker
* 3 hardgekookte eieren
* pakje rauwe ham
* handje geraspte kaas
* 4 plakjes cheddar kaas
* peper en zout
* handjevol basilicum
* 4 takjes tijm
* olijfolie

Met dit brood kun je qua vulling eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook nog gedroogde tomaten toevoegen of andere kruiden en kaas.

Werkwijze
* Meng de bloem, het gist, zout, suiker en water en kneed dit ongeveer 10 minuten totdat het een elastisch mengsel is. Dek het af en laat het op een warme plek een halfuur rijzen. Kook in de tussentijd de eieren en zet alle ingrediënten voor de vulling klaar.
* Nadat het deeg gerezen heeft rol je het uit tot een lange ovale plak van ongeveer 40 centimeter en verdeel alle ingrediënten in de lengte over het deeg. Maak de randen een beetje vochtig en vouw het goed dicht.
* Leg het brood nu op een bakblik met bakpapier met de vouw naar beneden. Je kunt er een cirkel van maken zoals ik dat gedaan heb. Laat het afgedekt nog ongeveer een uur rijzen en bak daarna in 30 minuten af op 200 graden.

 

 

 

Geef een reactie