Regenboogtaart

foto 4

Het resultaat mag er wezen!

In navolging van de macarons en de mini tartelettes besloot ik dat er nog niet genoeg gebakt was. En een van de dingen die altijd al op mijn #bakhetlist stond is een regenboogtaart. Ik heb al de mooiste versies voorbij zien komen op Instagram, Pinterest en Twitter. En met de verjaardag van mijn zus in aantocht besloot ik maar eens een gokje te wagen. Geassisteerd door mijn allerliefste nichtjes was het resultaat werkelijk prachtig. Voor iedereen die denkt dat het te moeilijk is, zeker niet waar, gewoon een keer proberen!

Ingrediënten
* 250 gr boter, op kamertemperatuur
* 250 gr suiker
* 4 eieren, op kamertemperatuur
* 2 tl vanille-extract
* 1/2 tl zout
* 250 gr bloem
* 4 tl bakpoeder
* 6 verschillende kleuren kleurstof (poeder of vloeistof, zelf gebruik ik poeder)
* 2 (of meer) bakvormen van 20 cm doorsnee
* 250 gr slagroom

Werkwijze
* Verwarm de oven voor 0p 170 graden.
* Meng de boter, suiker, eieren, vanille-extract, zout, bloem en bakpoeder door elkaar. Klop snel met een mixer door elkaar (niet te lang) tot alle ingrediënten net gemengd zijn.
* Verdeel het beslag in gelijke delen over 6 schaaltjes. Voeg bij elk beslag een halve theelepel kleurstof toe. Doe liever iets te weinig zodat je nog wat kan toevoegen als het nodig is. Gebruik kleurstoffen in de kleuren van de regenboog, dus bijvoorbeeld rood/oranje/geel/groen/blauw/paars.
* Vet de bakvormen in. Ik had zelf 2 bakvormen en kon dus 2 kleuren per keer in de oven garen. Giet het beslag in de bakvorm en strijk hem glad. Maak je geen zorgen dat je maar een heel klein laagje beslag hebt, het rijst nog in de oven en zo krijg je mooie dunne luchtige plakken cake.
* Bak de cakes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prik tussendoor even in met een satéprikker om de gaarheid te controleren.foto 2
* Laat de cakes afkoelen voordat je ze gaat opstapelen.
* Klop de slagroom met 2 el suiker stijf.
* Stapel de verschillende lagen cake op elkaar met tussen elke laag een laagje slagroom.
* Je kunt er nu voor kiezen om de cake zo te laten, met botercréme te bestrijken of met fondant te bedekken. Ik heb ervoor gekozen om hem met witte fondant te bekleden zodat je van de buitenkant de prachtig gekleurde binnenkant nog niet ziet. En de verrassing bij het aansnijden is dan des te groter!

 

Bekleed met fondant en versierd!

Bekleed met fondant en versierd!

Smullen maar!

Smullen maar!

Geef een reactie