Pasta carbonara met courgette

In de meeste recepten van pasta carbonara vindt je geen groente terug. Je kunt er dan uiteraard een lekkere salade bij serveren. Heb je daar geen tijd voor of geen zin in, maak dan eens deze heerlijke carbonara met courgette. Je hoeft je bij deze pasta niet schuldig te voelen als je de salade een keer weg laat. Het recept is voor vier personen.

Ingrediënten:
* 400 gram pasta
foto kopie* 250 gram spekjes
* 4 eidooiers
* 150 gram Parmezaanse kaas
* 1 grote of 2 kleine courgettes
* 1 klein rood pepertje
* 2 uien
* 100 ml slagroom

Werkwijze:
* Zet een grote pan met water en flink wat zout op het vuur en kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
* Bak de spekjes krokant in een grote koekenpan.
* Snipper de uien en snij de courgette in kleine blokjes.
* Bak de uiten en courgette even mee in de koekenpan met de spekjes.
* Snij de rode peper heel fijn en bak ook mee. Wil je de pasta wat minder pittig verwijder dan de zaden uit de peper.
* Splits de eieren en meng in een kom de dooiers met de slagroom.
* Rasp de Parmezaanse kaas en doe deze bij het ei-slagroom mengsel. Breng dit op smaak met wat peper en zout. Let op: niet teveel zout toevoegen, de spekjes zijn ook al zout. Hou een handje kaas achter voor de garnering.
* Zodra de pasta gaar is giet je deze af en laat wat van het kookvocht achter in de pan.
* Zet de pan nu niet meer op het vuur. De pasta en saus mogen niet meer koken, anders stollen de eieren.
* Meng de spekjes met ui en courgette en het ei-mengsel door de pasta en roer goed.
* De pasta is nu klaar om geserveerd te worden en doe dit ook meteen, het liefs in verwarmde borden zodat de pasta niet zo snel afkoelt. De Parmezaanse kaas die je eerder hebt achtergehouden gebruik je voor de garnering.

Geef een reactie