Mini calzones

Het gebeurd regelmatig dat ik in de koelkast kijk en allemaal restjes van verschillende groentes heb liggen. Een mooie gelegenheid om deze mini calzones te maken. Gebruik gewoon alles wat je over hebt, er zijn geen regels voor maar je kunt denken aan: courgette, paprika, ui, knoflook, zontomaten, aubergine enz.
Voor het deeg kun je gebruik maken van een pak witbroodmix maar ik maak het deeg zelf, eigenlijk net zo makkelijk. Dit recept is voor 3 kleine calzones.

Ingrediƫnten deeg:
* 330 gram bloem
* 1 zakje gedroogde gist (7 gram)IMG_2743
* 200 ml lauwwarm water
* mespunt zout
* mespunt suiker
Ingrediƫnten vulling:
* 1 courgette
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 1 paprika
* 1 blik gepelde tomaten van 400 gr
* 1 bol mozzarella
* zout en peper

Werkwijze:
* Meng de bloem, het gist, zout, suiker en water en kneed dit ongeveer 10 minuten totdat het een elastisch mengsel is. Dek het af en laat het op een warme plek een uurtje rijzen.
* Begin nu meteen aan de vulling. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in een pan met wat olijfolie.
* Snij alle groentes in gelijke blokjes en bak deze even mee in de pan.
* Voeg nu de gepelde tomaten toe en zet het vuur laag.
* Laat het groentemengsel lekker pruttelen, maak op smaak met peper en zout en roer af en toe.
* Zodra het dik prutje is geworden haal je het van het vuur af en laat je het afkoelen, dit kan wel 30 tot 40 minuten duren.
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Verdeel het deeg, na het rijzen, in 3 stukken en rol deze uit op het aanrecht. Maak een cirkel met een doorsnee van ongeveer 20 cm. Het maakt niet uit als ze niet helemaal rond zijn.
* Verdeel nu de groentes en de mozzarella over het deeg en klap het dicht.
* Druk de randen goed aan zodat er niets uit loopt, je kunt hiervoor een beetje water of olijfolie en een vork gebruiken.
* Je kunt nog wat olijfolie over de calzones sprenkelen en een beetje zeezout.
* Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie