Makkelijke maaltijd

Makkelijke maaltijdHoe dol ik ook op koken ben, op dagen dat het zulk mooi weer is heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. Vandaag dus een makkelijke maaltijd. Salade, biefstukje en aardappeltjes uit de oven. (Recept voor 2 personen.)

 

Voor de salade

Ingrediënten
* twee kropjes little gem sla
* bosje radijsjes
* groene paprika
* handvol olijven
* komkommer
* extra virgin olijfolie
* peper en zout

Werkwijze
* Was de sla, radijsjes, paprika en komkommer. Snij de sla in repen en de radijsjes, paprika en komkommer in plakjes.
* Doe alles in een schaal samen met de olijven en hussel door elkaar. Besprenkel met de olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.

Voor de aardappels

Ingrediënten
* 250 gram aardappels, het liefst kleine aardappels en verschillende kleuren schil
* paar takjes tijm
* zeezout
* olijfolie

Werkwijze
* Verwarm de oven voor op 200°C.
* Was de aardappels af en snij ze in partjes of, als je kleine aardappeltjes hebt, door tweeën.
* Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de olijfolie over de aardappels, strooi er wat zeezout over en ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi die er ook overheen.
* Bak de aardappels vervolgens in zo’n 30 minuten gaar in de oven.

Voor de biefstuk

Ingrediënten
*
twee biefstukjes
* peper en zout
* boter

Werkwijze
* Hoe beter de kwaliteit van de biefstuk, hoe lekkerder. Verwen jezelf dus af en toe en koop een goed stuk vlees. Haal de biefstuk een halfuur voordat je hem gaat bakken uit de koelkast.
* Voordat je de biefstuk gaat bakken, dep je hem eerst droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en verhit een klont boter in een koekenpan.
* Afhankelijk van de dikte van de biefstuk is 3 minuten bakken per zijde vaak genoeg. Laat de biefstukken, afgedekt met wat aluminiumfolie, even rusten voordat je ze serveert.

Geef een reactie