Makkelijke focaccia

Bijna elk weekend bak ik vers brood. Lekker voor bij de lunch, een borreltje in de middag of natuurlijk bij het avondeten. De geur van versgebakken brood, daar wordt volgens mij iedereen blij van. Ik hoor vaak om me heen dat mensen het te veel werk vinden om zelf brood te bakken. Dit recept is echt heel makkelijk en kost, op het rijzen na, bijna geen tijd. Echt een keer proberen dus! Dit recept is voor een flink brood, dus zeker voor 4 personen.

Ingrediënten:
* 500 gram bloem
* 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
* 1 tl zeezoutfoto
* 3 el olijfolie
* 300 ml lauwwarm water
* naar wens gedroogde kruiden, kaas, ui, zontomaat, olijf e.d.

Werkwijze:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Meng in een kom de bloem met de gist en het water. Gebruik hiervoor een keukenmachine, handmixer of gewoon je handen.
* Voeg de olijfolie en het zout toe.
* Kneed ongeveer 10 minuten totdat het deeg een soepele, elastische bal is geworden.
* Wil je kruiden of andere extra ingrediënten toevoegen, doe dit dan op het laatst.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm het deeg op het bakpapier. Je kunt een ronde vorm maken of langwerpig.
* Dek het deeg nu af met een vochtige theedoek of folie en laat het op een warme plek ongeveer een uur rijzen.
* Je kunt het brood voordat het in de oven gaat nog bestrooien met kruiden, olijven e.d.
*  Bak de focaccia in ongeveer 20-25 minuten af in de oven.

One comment

  1. Brigitte says:

    Ik dacht inderdaad dat het veel werk zou zijn maar dit is een super snel recept. Vandaag gemaakt op zijn Italiaans met zongedroogde tomaten, olijven en basilicum. Meteen gelukt dus ga dit recept vaker proberen. Dank voor het heerlijke recept chicas!

Geef een reactie