Makkelijke cheesecake

Wie is er niet dol op, cheesecake! Wij in ieder geval wel. Deze versie is zo makkelijk dat je het echt een keer moet proberen. Deze cheesecake wordt namelijk niet gebakken maar laat je opstijven in de vriezer.
Zelfs voor de topping kun je voor makkelijk gaan, neem een doosje bevroren fruit en verdeel deze over de cheesecake als deze vanuit de vriezer de koelkast ingaat. Uiteraard kun je ook lekker vers fruit snijden en over de taart verdelen.
De bodem kun je maken van bastogne koeken zoals ik het recept hieronder, maar hier kun je uiteraard zelf mee variƫren. Kies bijvoorbeeld een bodem van digestive koekjes of mariakaakjes.
Gebruik voor deze taart een springvorm en bekleed de bodem en de randen met bakpapier. Hierdoor kun je de taart goed uit de vorm krijgen.

Ingrediƫnten:
* 1 pak bastogne koekenIMG_3293
* 3 eetlepels boter
* 1 pakje roomkaas (200 gr)
* 6 el suiker
* 2 el citroensap
* 200 ml slagroom
* Fruit (vers of uit de diepvries)

Werkwijze:
* Maal de bastogne koeken fijn en smelt de boter in een pan.
* Meng de fijngemalen koek men de boter en verdeel dit over een springvorm. (bekleed deze eerst met bakpapier)
* Klopt de slagroom stijf.
* Meng in een andere kom de roomkaas met de suiker en citroensap.
* Voeg het roomkaasmengsel samen met de slagroom. Niet te lang doorkloppen, anders gaat alle luchtigheid eruit.
* Verdeel dit mengsel over de koekbodem en zet de taart ongeveer 1 uur, afgedekt in de vriezer.
* Haal de taart een half uur voor gebruik uit de vriezer, verdeel het fruit erover en zet in de koelkast.

Geef een reactie