Magnifieke monchoutaart

Monchoutaart; eEat Cakecht een van mijn favoriete taarten! De romigheid van de kaas in combinatie met een heerlijke koekbodem en de frisheid van het fruit bovenop. En daarnaast ook nog eens super simpel om te maken. Vroeger maakte ik hem heel makkelijk uit een pak, maar er is natuurlijk niets lekkerder dan helemaal zelf eentje maken. Het vinden van een basisrecept voor monchoutaart bleek nog wel iets lastiger. In geen van mijn kookboeken stond namelijk een recept voor deze taart. Uiteraard wel voor ‘cheesecakes’, maar of je daar nou met het vervangen van één ingrediënt een monchoutaart van kan maken? Dus met een beetje googelen heb ik uiteindelijk zelf maar een recept in elkaar gefreubeld. En het resultaat mocht er wezen! Gelukkig zijn er tal van variaties te bedenken op dit recept, dus reden te meer om nog eens een monchoutaart te maken.

Ingrediënten:Ingrediënten
* 1 pak bastognekoeken (of een andere lievelingskoek, als het gemalen maar rond de 175 gram koek is)
* 125 gram boter
* 1 el fijngemalen kokos
* 300 gram monchou
* rasp van 1 citroen
* 75 gram (witte) basterdsuiker
* 250 ml slagroom
* 1 blikje vlaaivulling (kers)

Werkwijze:
* Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. Ik heb ervoor gekozen om een wat kleinere springvorm te gebruiken en daarnaast nog 4 losse kleine taartvormpjes.
* Maal de koekjes in een keukenmachine fijn (als je geen keukenmachine hebt leef je je met de hand of deegrBodemsoller uit!).
* Smelt de boter in een pannetje, laat iets afkoelen, en roer de koekkruimels en kokos erdoor.
* Stort het koekmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel aan. Zet hem vervolgens in de koelkast om iets uit te harden.
* Meng vervolgens in een kom de monchou, citroenrasp en basterdsuiker en klop dit los.
* Klop in een aparte kom de slagroom en schep dit door het monchoumengsel tot het een luchtig geheel is.
* Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchoumengsel erop. Strijk weer glad met een lepel en dek de springvorm af.
* Laat de monchoutaart zeker 4 uur opstijven in de koelkast, voor het beste resultaat liever nog iets langer.
* Voordat je de taart serveert maak je hem af door te garneren met de vlaaivulling. En nu… smullen maar!

De grote monchoutaart

De grote monchoutaart

En de kleine!

En de kleine!

2 comments

 1. sjoukje en yara says:

  lieve chica’s
  ook deze taart was super. heerlijk fris, niet te zoet maar precies goed. en de bodem was perfect!! we lusten er wel pap van. hij is voor herhaling vatbaar. twee dikke slagroom kussen van yara en sjoukje!!

 2. Paulien says:

  Ola Chicka’s,

  2 weken geleden heb ik de tortilla taart gemaakt! Heerlijk! Wel hou ik van iets meer pit. Vanavond maak ik de taart weer en smeer ik op elke tortilla een laagje salsa (voor mij de extra hot variant) alvorens ik een laagje gehakt en groenten toevoeg. Crème fraiche op de bovenste laag met kaas…dat blijft!

  Liefs, Paulien

Geef een reactie