Luchtige Tiramisu

Na een heerlijk diner kan een toetje natuurlijk niet ontbreken. Deze tiramisu is echt de moeite waard om een keer te maken.

Er zijn heel veel verschillende manieren om dit Italiaanse recept te maken. De basis ingrediƫnten van tiramisu bestaan uit biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei. De biscuits worden in de koffie gedoopt en daarna besprenkeld met sterke drank. De drank die van origine wordt gebruikt is marsalawijn (te koop bij de slijter), maar je ziet ook versies met rum, amaretto, Tia Maria of Grand Marnier. Je kunt tiramisu heel makkelijk een dag van tevoren maken, het smaakt de dag erna vaak nog lekkerder!

IMG_2679Gebruik voor dit recept een rechthoekige schaal van ongeveer 15 bij 25 cm. (recept is voor 4 tot 6 personen)

Ingrediƫnten:
* 1 kop espresso
* 6 el marsalawijn
* 1 pak lange vingers
* 400 gr mascarpone
* 2 grote eieren
* 6 el poedersuiker
* cacao
* stuk chocolade

 

IMG_2701Werkwijze:
* Meng 4 el marsala met de koffie.
* Leg de lange vingers in de schaal en besprenkel deze met de helft van de koffie. Zorg dat het niet te nat wordt.
* Splits de eieren en klop de eidooiers met de mascarpone, 2 el marsala en poedersuiker tot een glad mengsel.
* Klop in een schone kom de eiwitten stijf.
* Meng het eiwit met het mascarponemengsel. Let op dat je niet te lang mengt, dan sla je alle luchtigheid uit de eiwitten.
* Verdeel de helft van het mengsel over de lange vingers en bestrooi met de cacao.
* Herhaal dit alles nu. Dus weer een laag lange vingers met koffie en daarover het mascarponemengsel.
* Schaaf, tot slot, een lekkere laag chocolade over de tiramisu en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie