Linguine met garnalen

Linguine met garnalen

Spaghetti met bolognesesaus is inmiddels té achterhaald, ook al is hij stiekem wel erg lekker. Maar af en toep robeer je eens wat anders. Zo ook deze keer met een linguine met garnalen. En ik moet zeggen, het is een heerlijk gerecht worden. Voor herhaling vatbaar dus! Het recept is voor (ruim) 2 personen.

Ingrediënten:
* 4 romatomaten
* 1 rode ui
* 1 laurierblaadje
* 2 teentjes knoflook
* 3 takjes tijm
* 1 rode peper
* cherrytomaatjes, een stuk of 10
* linguine, 250 gram
* 200 gr. garnalen (ik gebruikte heel makkelijk diepvries garnalen)
* 50 gr. rucola (2 handjes vol ongeveer)
* peper & zout
* olijfolie
* Parmezaanse kaas

Werkwijze:
* Snij de romatomaten kruislings in aan de onderkant en blancheer ze 1 min. in kokend water. Giet af en laat iets afkoelen. Ontvel ze, verwijder de kern en snij in stukjes.
* Pel en snij de rode ui in halve ringen en snij de rode peper fijn. Als je niet van heel pittig houdt, haal dan de zaadjes en zaadlijsten uit de peper.
* Verhit wat olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, peper, tijm, laurierblaadje en knoflook (pers deze ongepeld boven de pan uit) aan.
* Voeg de tomaten toe en laat het geheel zachtjes ongeveer een kwartiertje stoven totdat de tomaten zacht zijn.
* Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen.
* Als je diepvriesgarnalen gebruikt, spoel ze dan even af onder koud water zodat ze ontdooien. Gebruik je verse garnalen, zorg dan dat je ze goed schoonmaakt en de darmkanalen verwijdert.
* Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze, samen met de garnalen, toe aan het tomatenmengsel. Verwarm nog zo’n 5 à 10 minuten totdat alles goed warm is en de garnalen gaar. Haal het laurierblaadje en de tijmtakjes eruit en breng op smaak met peper en zout.
* Giet de pasta af als hij gaar is, doe weer terug in de pan met wat olijfolie en de rucola. Als de rucola wat geslonken is, is het goed.
* Voeg de pasta toe aan het tomatenmengsel en meng door elkaar.
* Serveer de pasta direct en met een klein beetje rucola en wat geschaafde Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Geef een reactie