Liebster award

Liebster AwardHeel eerlijk gezegd hadden we er nog niet van gehoord, maar foodblogger Culi Sandra nomineerde ons voor de Liebster award. Deze award is in het leven geroepen om nieuwe bloggers te leren kennen. Je moet 11 vragen beantwoorden van de blogger die jou nomineert en vervolgens nomineer jij weer twee nieuwe bloggers met 11 nieuwe vragen. Ontzettend leuk dus dat Culi Sandra ons hiervoor heeft genomineerd en hierbij onze antwoorden op haar vragen!

1) Waarom ben je begonnen met je blog?
Omdat we verzot zijn op alles wat met eten te maken heeft. Koken, lekker eten, uit eten gaan en we zijn een tikje (lees: een bóél) kookboeken verslaafd. Maar vooral houden we ervan om die liefde voor eten met elkaar en anderen te delen. Met vriendinnen hebben we al eens een kookclubje gehad waarbij we heerlijke recepten uitwisselden, maar ook familie en andere vrienden waren vaak nieuwsgierig naar al het lekkers dat we maakten. Dus dachten we op een dag, waarom beginnen we geen blog. Zo hoeven we niet telkens recepten door te geven, maar staat alles op een plek. De naam, Chicas Cooking, hebben we bedacht omdat we elkaar eigenlijk al van het begin af aan chicas noemen. Dit komt mede doordat Chica Marieke jarenlang op het Spaanse eiland Tenerife heeft gewoond. Een van de vele bronnen van onze kookinspiratie.

2) Hoe omschrijf je jouw kookstijl in 5 woorden?
Anke
: Pittig, vers, authentiek, simpel, werelds.
Marieke: Zonder pakjes of zakjes, rustiek, vers, klassiek, Spaans.

3) Welk gerecht van jouw blog moet ik zeker eens uitproberen?
Anke
: O eigenlijk allemaal! Maar een van mijn favorieten blijft toch wel de groentequiche. Je kunt hem eindeloos variëren met alle restjes die je in huis hebt, en met een salade erbij heb je een perfecte maaltijd! En ik moet die andere favoriet ook noemen, als ontzettende bakfanaat is de regenboogtaart toch wel een van mijn trotse baksels die ontzettend goed gelukt is.
Marieke: Zoals Anke al zegt, welke niet! Maar als ik toch moet kiezen maak dan eens zelf de makkelijke focaccia of het gevulde brood. Het is zo lekker als het hele huis ruikt naar vers gebakken brood.

4) Wat vind je écht niet lekker?
Anke
: Er is gelukkig maar weinig wat ik niet lekker vind, maar blauwe schimmelkazen lust ik niet. Ik vind het erg jammer, want ik ben dol op alle andere kazen en ze zien er ook altijd heerlijk uit. Elke keer probeer ik dus weer een klein stukje, net zolang totdat ik het ooit eens lekker ga vinden!
Marieke: Mijn moeder zou deze vraag meteen kunnen beantwoorden: bloemkool en spruitjes. Nooit lekker gevonden en ik probeer het ook niet meer. Verder ben ik niet echt een liefhebber van vis, wat ik echt jammer vind want als ik een schaal knoflookgamba’s op tafel zie verschijnen vind ik het er zalig uitzien en ruiken.

5) Wie is je favoriete tv-kok, en waarom?
Anke
: Een lastige, want ik vind veel tv-koks leuk om naar te kijken en ik kijk ze het liefst allemaal. Bijvoorbeeld Jamie Oliver’s Roadtrip programma’s, Donna Hay’s Fast, Frest & Simple of The Taste met een van mijn favoriete koks Nigella Lawson. Op dit moment is toch Donna Hay een van mijn favorieten. Mooie simpele gerechten, maar bomvol smaak en niet moeilijk om te maken. Daarnaast is het een ware inspiratiebron voor creatieve bereidingswijzen.
Marieke: Dat zijn er meerderen maar bovenaan staan toch wel Jamie Oliver en Rudolph van Veen. De stijl van koken van beide koks spreekt mij erg aan. Ze maken beide mooie programma’s en ik raak altijd geïnspireerd door het enthousiasme waarmee zij staan te koken en uitleg geven over recepten en ingrediënten.

6) Wat vind je het leukste seizoen qua koken?
Anke: Moeilijke vraag want alle seizoenen hebben zo hun charme. Maar als ik dan móét kiezen dan ga ik toch voor het voorjaar. Met name omdat je dan heerlijke voorjaarsgroenten en -fruit hebt waar je fantastisch mee kunt koken en bakken.
Marieke: Tja… een lastige, maar ik kies voor de herfst. Na een warme zomer met lekkere, lichte gerechten vind ik het heerlijk als er weer stamppotten, soepen, risotto’s en stoofschotels op het menu staan.

7) Bijna elke familie heeft wel een familiegerecht, wat is de jouwe?
Anke
: Daar heb ik toevallig net over geblogd, namelijk een ouderwets lekkere hachee!
Marieke: Een aardappelsalade. Mijn moeder heeft het recept weer van haar moeder en haar zussen maken het ook allemaal. Het is echt geen bijzondere salade maar als mijn moeder zegt dat ze slaatje heeft gemaakt schuiven we allemaal graag aan. Ik zal eens overleggen of ik het (geheime) recept op de site mag zetten.

8) Snack je liever zoet of hartig?
Anke
: Jeetje, weer zo’n lastige vraag want het liefst snoep ik zoet én hartig. Maar ook hier gaat toch een lichte voorkeur uit naar zoet. Macarons, taartjes en gebakjes vind ik niet alleen erg leuk om zelf te maken maar vooral ook erg lekker om van te snoepen.
Marieke: Zoet of harig, dat hangt helemaal van mijn dag en stemming af. Meestal heb ik eerst zin in iets zoetigs en als dat op is lust ik wel wat hartigs.

9) Welke gerechten zou je graag nog eens willen maken?
Anke
: Er staat op mijn lijst te veel om op te noemen, maar met stip bovenaan staat toch wel de croquembouche. Wie weet gaat het dit jaar met Kerst gebeuren!
Marieke: Een zelfgemaakte curry. Staat al heel lang op mijn lijstje, maar komt er op een of andere manier nooit van.

10) Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van food?
Anke: Het liefst maak ik alle lekkere dingen zelf, maar af en toe heb je gewoon even een calorieënbom nodig die je zo uit de kast kan trekken. Op dat soort momenten neem ik een heerlijke reep Côte d’Or Bonbonbloc praliné. Het liefst in een keer opeten zodat ik er weer een tijdje zonder kan.
Marieke: Macarons! Begin dit jaar hebben we een workshop gevolgd en sinds die tijd maak ik regelmatig macarons. Ik trek er dan een dag voor uit en maak een mega voorraad en vries ze in. Als ik zin heb in wat lekkers zijn ze binnen 10 minuten ontdooid, zalig!

11) Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Anke: Sushi! Inmiddels een van de dingen die ik ook graag zelf maak, en o mijn god, wat is goede sushi toch heerlijk! Zeker dus iets waar je me ’s nachts voor wakker mag maken.
Marieke: Eigenlijk slaap ik ’s nachts gewoon het liefst. Maar als je me dan wakker maakt heb ik waarschijnlijk trek en lust ik wel een zelfgemaakte hamburger met als toetje een macaron.

De twee foodbloggers die wij op onze beurt weer nomineren voor de Liebster award zijn Sherelle van de foodblog Met liefde gezond en Karima van Bakmuts. Beide foodbloggers zijn net zoals ons nog niet zo heel lang bezig, maar hebben ontzettend leuke blogs met heerlijke recepten. De vragen die jullie moeten beantwoorden zijn:

1. Wat vind je leuk aan bloggen? En wat niet?
2. Waar haal je je inspiratie vandaan?
3. Wat is je favoriete keukengerei en waarom?
4. Wat heb je gister gegeten?
5. Wat is je grootste kookblunder?
6. Welk gerecht van jouw blog moet ik zeker eens uitproberen?
7. Wat is je favoriete eetfilm?
8. Wat wil je eten op je verjaardag?
9. Wat was je allereerste kookboek?
10. Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
11. Mogen we een kijkje in jouw keuken nemen d.m.v. een foto?

Geef een reactie