Vegetarische groenteschotel

Groente-, aardappelschotel

 

Deze overheerlijke ovenschotel is niet alleen een feest om te eten, maar ook een feest om naar te kijken. Hou je niet van aubergine of courgette? Geen probleem, vervang hem simpelweg door een andere groente of laat hem weg.

 

Ingrediƫnten:
* 1 courgette
* 1 aubergine
* 1 (flinke) zoete aardappel
* 2 rode uien
* 3 (vastkokende) aardappels
* 2 tenen knoflook
* 2 laurierblaadjes
* zout en peper
* olijfolie
Let op: zorg dat je groenten en aardappels ongeveer dezelfde dikte hebben. Op die manier is het makkelijker alles naast elkaar te leggen, en gaart de schotel gelijkmatig.

Werkwijze:
* Verwarm de oven voor op 200 graden.
* Was de courgette, aubergine en aardappels. Schil de zoete aardappel en pel de ui. Snij alles in ongeveer 5 mm dikke plakken.
* Vet een ronde schaal in, als je geen ronde schaal hebt kun je natuurlijk ook een vierkante of langwerpige gebruiken.
* Leg alle plakjes afwisselend achter elkaar.
* Snij de tenen knoflook en blaadjes laurier in grove stukken en stop ze hier en daar tussen de plakjes groenten en aardappel.
* Besprenkel alles met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
* Zet de schaal circa 40 minuten in de oven, of tot alles gaar is en de randjes goudbruin zijn.

Het resultaat

Het resultaat

 

Geef een reactie