De Appelparade

BoomgaardFoodfestivals zijn er tegenwoordig in overvloed, maar naar welke moet je nu toe? Uiteraard had je recent naar Rollende Keukens of Taste Amsterdam kunnen gaan, maar deze festivals zijn wel ontzettend drukbezocht. Dus zijn we tijdens het Pinksterweekend naar landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek gegaan voor de iets minder bekende Appelparade. Op dit landgoed teelt het biologische bedrijf fruit, en omringd door boomgaarden waren er tenten, huisjes, pop-up stores en een culinaire markt te vinden. Daarnaast kon je ook genieten van muziek- en theatervoorstellingen. Kortom, een parade die van alle markten thuis is.

WegwijzerEn dat deze parade van alle markten thuis is merken we al snel. Na een vlotte reis naar Lisserbroek, en uitstekende parkeergelegenheid op het landgoed, arriveren we op de Appelparade. Er moet een kleine entreebedrag worden betaald (€ 5,-), maar we krijgen wel meteen een heerlijk glaasje biologische appelsap. Een goede binnenkomer dus. Gelukkig is er ook goede bewegwijzering, dus we kunnen makkelijk onze weg vinden over het terrein.

Op het eerste pleintje vinden we meteen een heleboel lekkere food kraampjes. Kraampjes vol met verse producten zoals gevulde broden, jams,  chutneys, sambal en pesto’s tot heerlijke wijnen en olijfolie. Als we onze weg vervolgen lopen we door de boomgaarden vol fruitbomen naar het volgende gedeelte. Hier zijn veel woon-, kleding- en brocantekramen te vinden. Aangezien wij vooral voor het eten komen is dit iets minder in trek bij ons, maar evengoed leuk om doorheen te struinen. Inmiddels krijgen we van al dat lekkers aardig trek, dus we besluiten bij het foodplaza even een pauze in te lassen. Het is een ruim opgezet gedeelte waar gezellig aangeklede picknicktafels staan en er een speeltuin te vinden is. Helaas valt het aanbod en vooral de kwaliteit hier een beetje tegen. Een paar sandwiches, soep, hotdog en frites. Wij gaan voor een sandwich met gegrilde groenten en geitenkaas. Klinkt heerlijk, maar helaas was het beleg minimaal en het brood redelijk oud. Als we dat hadden geweten waren we bij een van de kraampjes wat lekkers gaan scoren. Maar niet getreurd, dit hebben we later op de dag ingehaald.

Verse pesto's van Renzo's

Verse pesto’s van Renzo’s

Brocante van www.simonedejong.nl

Brocante van www.simonedejong.nl

Foodplaza

Foodplaza

 

 

 

 

 

 

 

We zijn verder het terrein over gegaan naar nog een gedeelte van de culinaire markt. En hier zijn vooral zoetigheden te vinden zoals heerlijke fudges, macarons van Urban Cacao en zoete zaligheden van Patisserie Doli. We konden al dit lekkers niet weerstaan, dus hebben we onszelf getrakteerd op een heerlijk citroen merengue taartje en wat macarons meegenomen voor thuis.

Zalige zoetigheden van Patisserie Doli

Zalige zoetigheden van Patisserie Doli

Macarons Urban Cacao

Macarons van Urban Cacao

 

 

 

 

 

 

 

Ook de landgoedwinkel vinden we hier, een winkel met veel biologische producten zoals hun eigen geteelde appels en peren, verse broden en daarnaast allerhande keukenmateriaal zoals prachtige potten en pannen van Le Creuset. Inmiddels zijn onze portemonnees aardig wat lichter, dus het is maar goed dat we bijna alles gehad hebben. Het enige waar we nu nog langslopen is het Koek en Zopie paviljoen waar we nog een laatste snack halen voordat we bepakt en bezakt weer richting huis gaan.

Broden van de Landgoedwinkel

Broden van de Landgoedwinkel

Koek en Zopie Paviljoen

Koek en Zopie Paviljoen

 

 

 

 

 

Volgend jaar gaan we zeker weer naar de Appelparade, want het is een foodfestival dat zeker het bezoeken waard is. Al is het alleen maar vanwege de prachtige locatie. Voor meer informatie zie www.appelparade.nl of www.olmenhorst.nl.

 

 

Geef een reactie