Blondies

Iedereen heeft vast wel eens een keer brownies gemaakt. Dit recept is een variatie op een brownie, namelijk een blondie, met wIMG_2791itte chocolade. Een heerlijk, makkelijk bakrecept waar iedereen blij van wordt.
Voor dit recept heb ik een bakvorm gebruikt van 18 cm bij 28 cm. Je haalt er zeker 18 stukken uit.

Ingrediƫnten:
* 150 gr boter
* 80 ml zonnebloemolie
* 300 gr (riet) suiker
* 2 eieren
* 1 vanillestokje
* 300 gr bloem
* 2 tl bakpoeder
* halve tl zout
* 100 gr witte chocolade
* 75 gr pecannoten

Werkwijze:
* Verwarm de oven voor op 180 graden.
* Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje. De boter mag niet bruin kleuren.
* Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en roer de suiker, de eieren, de olie en de vanille erdoor.
* Zeef de de bloem en bakpoeder en voeg deze samen met het zout ook toe aan het mengsel. Roer goed.
* Hak de pecannoten en de chocolade fijn en meng deze als laatste door het beslag.
* Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
* Giet het beslag in de bakvorm en plaats de blondie in de voorverwarmde oven.
* Bak af in 30 minuten. De blondie is vrij zacht als je deze uit de oven haalt. Laat de blondie na het bakken volledig afkoelen in de bakvorm.

 

Geef een reactie